Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

Amiga500Archive.com (A500A): Představení

Sbalit
X
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

    Amiga500Archive.com (A500A): Představení

    Je souborem imagů her, dem a programů pro klasickou Amigu 500 OCS, které byly disketu po disketě testovány. Hlavním posláním projektu je zachovat ty nejlepší hry, dema a programy, co na Amigu 500 vyšly a také zaarchivovat i lokální produkci. Image v souborech ADF a SCP si můžete stáhnout jednotlivě nebo i celé kategorie vcelku.

    Jedná o abandonware, tedy starý software, který jeho tvůrci již opustili a neposkytují mu žádnou podporu. Rozšíření těchto dat mezi veřejnost pak zvyšuje šanci, že se tato data v budoucnu neztratí.

    Nic víc než klasickou A500 rozšířenou o půl mega ram k použití všeho softwaru v tomto archivu nepotřebujete. Konfigurace: A500 s KickROM 1.3, 512 kB chip a 512 kB fast = 1MB RAM, doporučená externí disketová mechanika (pokud titul nejde nastartovat, odpojte ji a restartujte), některé tituly potřebují o trochu ramky navíc. Image v tomto archivu jsou vhodné pro disketové mechaniky a gotek v klasické A500.

    Pro koho je určen:
    • Pro nostalgiky, kteří chtějí na Amize 500 spustit hry, dema a programy, a nechtějí mít starosti s hledáním funkční verze, nechtějí se zdržovat instalováním hardisku a studiem jak z Amigy udělat aktuálnější stroj, ale už bez disket - kdepak! Amiga 500 je pořád skvělá tak jak je, a proto používejte pořád diskety a hrajte si s ní jako za mlada. Amiga 500 Archive vám v tom bude nejlepším parťákem.
    • Pro ty kteří milují práci s disketami. Doporučený postup: Pořídit DrawBridge a externí disketovou mechaniku k PC, zakoupit nové diskety a nahrávat si ze stažených imagů pro Amigu přímo v prostředí systému, který používáte každý den a na který jste zvyklí.
    • Máte-li v Amize místo disketové mechaniky již Gotek, DrawBridge nepotřebujete, vystačíte si pouze s USB flashdiskem.
    • Sběratelé v kategorii Originals na webu naleznou ADF a SCP image originálních disket, pokud jim ty v jejich sbírkách už dosloužily. Můžete si tak znovu vyrobit své originální diskety.
    Amiga 500 Archiv nebo zkráceně A500A naleznete na stránce www.Amiga500Archive.com Navštivte, stahujte, sdílejte, odkazujte a sledujte. Díky!

    Plány do budoucna:
    • Rozšiřovat archiv zejména o nově poznané hry a dema, ale také chronologicky procházet TOSEC a do archivu přidávat další kvalitnější otestované tituly.
    • Spolupracovat na právní legalizaci archivace softwaru, aby se abandonware již nepohyboval v šedé zóně. Bez archivů by se dle současných autorských zákonů software nedochoval: autorský zákon totiž uvolňuje práva až 50 let po úmrtí autora a ani hardware nevydrží kvůli degradaci součástek. Každý archiv tak přispívá svým malým kouskem k zachování co největšího množství digitálních dat, které kdysi někdo vytvořil a nemělo by se na ta často nádherná díla zapomenout.
    Máte-li nějaké dotazy, obraťte se na email report@amiga500archive.com

    Amiga forever! ❤️
    Naposledy upravil amiga500archive; 16.08.2024, 22:55:00.

    #2
    To je super! Za tím stojí šílené práce koukám.
    Jen bych radši doporučil vyhodit Workbench 3.1 z toho webu. Cloanto to asi nasere, protože to nepovažuje za abandonware (i když je to teda od nich debilní držet po 30 letech)
    Amiga 4000T (060, PPC, Mediator) | Amiga 1200T (Apollo 1240) | Amiga 1200T (Apollo 1260, Mediator) | Amiga 1200 (TF1260) a pár dalších A1200 ...

    Komentovat


      #3
      Spousta práce, děkuji. WB smazán.

      Komentovat


        #4
        velké díky, masakr práce
        pařba a flink chtěj celýho člověka...

        Komentovat


          #5
          Rozhodně super práce, je fajn vidět, že lidi ještě baví poplat se ještě s disketama . Akorát tam teď máš nefunkční odkazy na:
          • Games - Download All
          • Originals- Download All
          Amiga 1200, Micronik Mini-Tower, PiStorm32 Lite, FastATA 1200 MK-IV, Lyra 2, Indivision AGA MK3, ZIP 250MB, HP LaserJet 1100, interní HD mechanika (EXA), LinkSys EC10T​

          Komentovat


            #6
            Pravda, soubory updatováním narostly a php tak velké fajly již přes sebe nepustilo. Linky přepracovány a nyní již opět funkční.

            Diskety jsou základ, bez kterého by Amiga nebyla nic. I malé Amigy si zaslouží mít někde trvalý pomníček. Velké díky i za CADA, čerpám i z něj, byť nyní se zabývám hlavně OCS hrami.
            Naposledy upravil amiga500archive; 17.08.2024, 22:26:43.

            Komentovat


              #7
              Amiga 500 Archive (A500A) UPDATE www.amiga500archive.com

              - Rozšířen počet titulů, po testech všech her začínajících písmenem "A" v TOSEC archivu, přidány funkční OCS tituly s hodnocením na Lemonu nad 3 body
              - Současný stav A500A: 600 her, 114 originálek, 90 dem a 16 programů. Všechny image jsou zpětně testované na disketové mechanice Amigy 500
              - Lemon Amiga vyhledává hry v A500A v sekci "Possible download sites" https://www.lemonamiga.com
              - na Lemon Amiga zasláno 14 staronových her, které se díky práci na A500A našly, k přidání do databáze
              - Draw Bridge linkuje A500A z hlavní stránky projektu https://amiga.robsmithdev.co.uk/
              - Amiga Bill zaznamenal existenci našeho archivu a A500A se dokonce objevil v jednom z jeho streamů
              - cítíme milé přijetí a slova podpory od amigistů z celého světa, přesto prosím nadále podpořte nás, doporučte nás, sdílejte nás, díky!

              Pokračujeme! ❤️​
              Naposledy upravil amiga500archive; 09.09.2024, 23:14:40.

              Komentovat


                #8
                Medzi uzivatelmi sa kopirovali hlavne cracknute hry, mna by zaujimalo ci v archive mate cracknute verzie alebo orginaly a ak su to originaly, mate aj seriove cisla, alebo nejake tabulky s kodmi, podla toho ako boli hry chranene?
                --------------------------------------------------
                A1200 + Blizzard 1230/50Mhz + 32MB RAM, AMD RYZEN 9 5900x 32GB DDR4 RAM AMD R9 380 4GB, MAC OS X BigSur,

                Komentovat


                  #9
                  V tomto archivu jsou hry cracknuté (GAMES) a většinou právě i s trainery v crack intrech, protože to je důležité propojení s demoscénou. S hrami v této kategorii vystačí většina hráčů.

                  V sekci ORIGINALS jsou zálohy originálních her bez veškeré literatury a jiných materiálů. Smyslem je, aby si sběratel díky tomuto archivu mohl znovu "vyrobit" své originály, pokud mu ty jeho originální diskety už nefungují. Kódy a manuály má, případně si je sežene v aukcích.

                  Archiv je však pouze zdroj. Není nutné z něj stahovat vše, ale když si někdo vzpomene na konkrétní titul, měl by jej tam najít, pokud vyšel na Amigu 500 OCS.

                  Komentovat


                    #10
                    Asi konecne cas na obstaranie GOTEKu.
                    A1200, Vampire V1200, 64GB CF, IndyAGA MK3, PCMCIA WiFi, 27" LCD

                    Komentovat


                      #11
                      A nebo hromady starých, dobrých disket
                      Amiga 1200, Micronik Mini-Tower, PiStorm32 Lite, FastATA 1200 MK-IV, Lyra 2, Indivision AGA MK3, ZIP 250MB, HP LaserJet 1100, interní HD mechanika (EXA), LinkSys EC10T​

                      Komentovat

                      Zpracovávám...
                      X